zondag 24 mei 2015

Suikervrij, einde week 2

Het is weer even geleden maar hier zijn we met een update van mijn eerste 2 suikervrije weken. Als eerste wil ik zeggen dat het me SUPER goed meevalt! Ik had het echt wel erger verwacht. Nu, in de eerste week zijn er zeker de nodige hoofdpijn-metslechthumeur-momenten geweest, maar we hebben doorgebeten. Ik begin zelfs stilaan de extra energie die vrijkomt te voelen. Met het schaamrood op de wangen vertel ik u dat ik iedere (ja echt iedere) namiddag samen met Joppe een middagdutje deed. Op welke manier ik ook probeerde, wakker blijven ging gewoon niet! En dat is echt al over, oef! Ben super fier dat het doosje kinderchocolaatjes ondertussen al 10 dagen onaangeroerd in de kast staat, de mensen die me kennen weten welke prestatie dat is ;-) Ook een ijsje eten met de kindjes en vrienden is voor mij een potje vers fruit geworden, een filmavondje onder vrienden gisteravond (met zelfgemaakte popcorn, negerinnentetten, chips, slagroomsoeskes) is voor mij met nootjes en rozijntjes en zelfgemaakte suikervrije appelcake (receptje vind je  hieronder) zonder problemen kunnen doorgaan. Bravo aan mezelf!
MAAR, er is helaas ook een maar... Mijn grootste verslaving, nog erger dan mijn chocolade, is Cola Zero... En dit helemaal laten wil me echt nog niet lukken. Is het veel geminderd? Ja absoluut! En ook daar ben ik wel al fier op. En, voor mij niet onbelangrijk, is ook de weegschaal me goedgezind. Op 2 weken -1,6kg! Dat geeft misschien ook al beeld hoeveel suikers ik at ;-)

Enkele foto's van mijn lekkere ontbijtjes, tussendoortjes.
Alpro granaatappelyoghurt, muesli en frambozen
Ook had ik overheerlijke Blauwe bessen-muffins gemaakt. Met verse blauwe bessen zijn ze lekker zoet en smeuïg.
uit Paulines keuken

Het laatste van de week was een gezonde appelcake die ik gevonden heb op culime.nl
Ziet er zo misschien niet geweldig uit, maar de smaak is hemels! Ik had wel beter een kleiner bakblik gebruikt of meer beslag gemaakt aangezien het niet heel hoog rijst tijdens het bakken.

Recept gezonde appelcake:

Ingrediënten

voor de vulling

1 appel, in kleine stukjes
60 gram rozijnen, 30 minuten geweekt in warm water
3 tl kaneel
2 eetlepels cacaonibs (stukjes pure chocolade)

voor het beslag

2 bananen
120 gram ontpitte dadels
100 gram havermout
1 biologisch ei
50 gram amandelen (of amandelmeel)
1 theelepel zuiveringszout (baking soda)
roomboter, om het cake blik in te vetten

Bereidingswijze

1. Verwarmde oven voor op 180 graden. Bekleed het cakeblik met bakpapier en smeer de zijkanten voor de zekerheid nog in met roomboter.

2. Meng de geweekte rozijnen met de stukjes appel en cacaonibs in een schaal en strooi er lekker veel kaneel over. Meng alles goed door elkaar.

3. Doe de dadels samen met de amandelen, de bananen en de havermout in een keukenmachine. Meng dit tot een egale massa. Voeg daarna het ei en het zuiveringszout toe en draai de keukenmachine nog 30 seconden rond.

Indien je geen keukenmachine hebt kan je ook een staafmixer gebruiken. 

4. Schep het appelmengsel door het beslag heen.

5. Schep het beslag in het cakeblik. Zorg dat het beslag goed verdeeld is en strijk het nog even glad met de achterkant van een eetlepel.  Nu kan de cake de voorverwarmde oven in voor 30-40 minuten.

Test met een satéprikker of de cake klaar is. Als je de prikker schoon uit het beslag komt dan is je cake goed.

SMAKELIJK!















Geen opmerkingen:

Een reactie posten